2010 - 8. ročník

Osmý ročník turnaje Štítná Open se uskutečnil v prvních červencových dnech roku 2010. Zúčastnilo se ho osm hráčů. Před turnajem probíhalo strategické plánování, jak turnaj uskutečnit, aby se ho zúčastnilo hodně hráčů.

Variant bylo v úvahu několik, ale nakonec převážila ta, aby se turnaj odehrál od pátku do neděle. Toto rozhodnutí mělo vyústění v tom, že se turnaje nezúčastnil obhájce titulu Pavel Hnilo. Následně jsme měli obavy, aby se do turnaje zapojil Aleš Krůžela. Ten to sice zvládl, avšak na druhou stranu to přineslo značný fyzický nápor na jeho osobu. Výrazně průběh turnaje následně ovlivnilo odstoupení lídra turnaje Lukáše Juřenčáka, který musel z pro něj výborně rozjetého turnaje odstoupit kvůli osobním důvodům. Jeho neúčast ve vyřazovacích bojích přinesla to, že se Martin Polách na jeho úkor podíval do semifinále turnaje. Do průběhu turnaje se podepsala i účast našeho předního tenisty Tomáše Berdycha na Wimbledonu, což mělo za následek, že se boje o třetí a další umístění vůbec neodehrály a byly zrušeny.

Na turnaji se rovněž zrodila velmi zajímavá sázka o 10. 000 Kč, kterou mezi sebou uzavřeli Marek Matocha a Martin Hnilo.

Před turnajem rovněž Martin Hnilo prosadil, aby se systém postupování vrátil k původním tradicím, kdy ze skupiny postupovali všichni. Což jak se následně ukázalo, nejvíce prospělo Tomášovi Macháčovi, jenž skončil v tzv. skupině smrti - z jeho pohledu - když mu los přiřkl za soupeře bratry Juřenčáky a Michala Hradila.

Na turnaji jsme mohli být svědky skvělých tenisových momentů i momentů humorných. Zejména semifinále mezi Blackem a Márou patřilo k ozdobě turnaje, co se tenisových dovedností týká. Ohledně humorného aspektu stojí rozhodně za zmínku situace ze zápasu mezi Vojtou a Čamou, kdy Vojtova tenisová raketa skončila mimo kurt - v houštinách u potoka.

Ze statistického hlediska se odehrálo na turnaji celkem 18 zápasů, které byly odehrány během 15 hodin a něco (resp. 913 minut), což znamená v průměru 51 minut na jeden zápas. V turnaji bylo napočítáno celkem 18 zapinknutí míčku mimo kurt, 35 es, 137 dvojchyb a nejčastějším rozhodčím zápasů byl Márv (11x).

Co zaznělo na turnaji: "Kdyby ta pálka měla díru, tak zahulím aj z té pálky." (Čama) Na turnaji jsme mohli slyšet rovněž "Radegast vuvuzelu", která nejvíce iritovala Márva, kterého s ní prudil Vojta.

V levém menu se můžete prokliknout stejně jako u ročníku 2009 na předturnajové rozhovory. Tentokrát je pokládal Márv v rámci ankety Sedmero otázek pro každého. Kromě Máry a Faka se zapojili všichni do odpovídání.



Výsledky a tabulky základních skupin

Skupina A:
Mára - Márv 6:1, 6:3
Čama - Fly 6:3, 7:6
Márv - Čama 6:3, 6:3
Fly - Mára 1:6, 0:6
Márv - Fly 3:6, 4:6
Čama - Mára 1:6, 6:4, 11:13

Skupina B:
Luke - Vojta 6:4, 6:4
Fako - Black 3:6, 4:6
Black - Luke 4:6, 1:6
Vojta - Fako 6:4, 6:4
Luke - Fako 6:1, 6:2
Black - Vojta 6:4, 6:4


Výsledky play-off zápasů

Finále
Mára - Vojta 7:5, 2:6, 3:6

Semifinále
Vojta - Fly 6:0, 6:1
Black - Mára 3:6, 3:6

Čtvrtfinále
Mára - Fako 6:2, 6:3
Čama - Vojta 5:7, 3:6
Márv - Black 3:6, 3:6
Fly - Luke 6:0, 6:0 (kontumačně)


Konečné pořadí

1. Vojtěch Juřenčák
2. Marek Matocha
3. Michal "Black" Hradil
4. Martin "Fly" Polách
5. - 8. Lukáš Juřenčák,
5. - 8. Aleš "Čama" Krůžela,
5. - 8. Martin "Márv" Hnilo
5. - 8. Tomáš "Fako" Macháč
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky