2013 - 11. ročník

Los 11. ročníku Štítná Open proběhl netradičně již v březnu ve Zlíně v Šopě. Losování se zúčastnili Pavel, Lukáš, Fako, Mára a Márv. Bylo rozlosováno celkem 10 lidí do dvou skupin.

Skupina A: Márv, Čama, Luke, Fagi a Black.
Skupina B: Pavel, Vojta, Máca, Fako a Mára.

Třebaže skupiny byly rozlosovány, tak nakonec Black, Mára a Čama odřekli účast, čímž pokles počet hráčů na sedm. Ovšem zájem zapojit se do turnaje projevil Fly, který byl přidán do skupiny A. Nakonec se Fly do turnaje nezapojil. K tomu visel otazník i nad účastí Vojty a Mácy.

Turnaj se však rozeběhl podle rozlosování a počítal s účastí osmi hráčů (vč. Flye). První utkání odehrál Lukáš s Fagim, v němž byla ke sledování vyrovnaná hra. První set rozhodoval tie-break, který vyhrál Lukáš. Ovšem ve druhém setu již výsledkově dominoval Fagi a zápas tak dospěl znovu do tie-breaku. Neboť systém v základních skupinách byl takový, že se hrálo na dva sety a v případě 1:1 se místo 3. setu hraje tie-break. V rozhodujícím tie-breaku podlehl Lukáš Fagimu 3:7 a Filip si tak připsal první turnajovou výhru. Fagi - Luke 6:7, 6:2 a 7:3.

Druhé utkání skupiny A a celého turnaje se odehrálo v úterý dopoledne 23. 7. 2013 a utkali se v něm Márv s Fagim. Utkání nabídlo pěkných pár výměn a několik velmi vyrovnaných gemů. Fagi - Márv 6:2 a 6:3. Obě utkání byla odehrána ve Zlíně na Vršavě.



Třetí hrací den byl ve středu 7. srpna, kdy do Zlína přijel Vojta a odehrál dva zápasy. První s Fakem, v němž ho Tomáš v prvním setu trápil, ovšem druhý set již vyzněl jednoznačně pro Vojtu. Vojta - Fako 7:5, 6:0. Druhý zápas odehrál hned po tom Vojta s Pavlem a celkem vyrovnaný zápas dopadl druhou výhrou Vojty na turnaji, když se zápas dohrával již za stmívání. Vojta - Pavel 7:6, 6:4.

V původním plánu bylo, že s Vojtou přijede i obhájce titulu Máca, ale ten nedorazil a Vojta oznámil jeho odstoupení z turnaje. Na druhý den 8. srpna oznámil odstoupení z turnaje i Fly. Z čehož vyplývá, že v turnaji zůstalo pouze šest hráčů. Ve hře bylo několik variant, jak by měl turnaj pokračovat. První variantou bylo sloučení skupin, odehrání systému každý s každým a pohár obdrží vítěz skupiny bez hraní play-off. Druhou variantou bylo dohrání skupin a uspořádání play-off.

Nakonec ani jedna varianta nebyla zrealizována a turnaj se nedohrál. Jednoznačně nejhorší ročník skončil fiaskem. Ukázalo se, že nápad s předehrávkami a dalším kouskováním turnaje není optimální. Vítězem turnaje byl určen Filip Fagulec, který jako jeden z mála projevoval aktivní přístup k turnaji. Bohužel kvůli organizačním nedostatkům a dalším okolnostem mu ani nebyl předán putovní pohár, který měl u sebe Máca.


Konečné pořadí

1. Filip Fagulec
2. Vojtěch Juřenčák
3. - 6. Pavel Hnilo, Martin Hnilo, Lukáš Juřenčák a Tomáš Macháč
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky