2017 - 15. ročník


15. ročník amatérského tenisového turnaje proběhl v sobotu 22. července na antukových kurtech pod Jižními Svahy ve Zlíně. Přípravy a domluvy začaly na konci června, kdy se z navrhovaných tří termínů zvolil třetí týden v červenci. Po pěti letech přislíbil účast na turnaji i vítěz 10. ročníku Máca, který proklamoval, že si přijede pro pohár. Před startem turnaje se hodně řešilo, kolik lidí bude hrát a zda se najde osm účastníků. To se nakonec podařilo, když nováčkem v turnaji se stala Lukášova manželka Veronika, která tak rozšířila komorní dámský klub na turnaji.

V pátek večer proběhl ve sport baru Aréna los turnaje, kterého se zúčastnil Lukáš, Veronika, Pavel, Márv a částečně i Filip. Zájmem hráčů bylo uspořádat turnaj během jediného dne, což se podařilo. Dopoledne se hrály zápasy dvou skupin na dvou kurtech. Během play-off se pak přesunuly zápasy jen na velký kurt. Počasí přálo, třebaže 31° C mělo být zdrcujících, nakonec nepanoval dusný pařák, jak by se dalo očekávat.


Los určil následující složení skupin:

Skupina A: Fagi, Verča, Lukáš a Márv.
Skupina B: Vojta, Fako, Máca a Pavel.

Celý turnaj se hrál na jeden vítězný set. O úvodní zápas se postaral Lukáš s Márvem a na vedlejším menším kurtu Vojta s Fakem. Před turnajem panovaly obavy o stav menšího kurtu, zvažoval se i možný přesun, ale nakonec k tomu nedošlo. V zápase Márva s Fagim došlo k rozepři ohledně správného hlášení odehraných míčů. Turnaj doprovázelo mnoho hlášek. Zajímavým momentem byla událost, když se Mácova přítelkyně Radka zeptala, kdo je na turnaji nejlepší a právě začínal zápas mezi Mácou a Pavlem. Dostalo se jí odpovědi, že dva nejlepší právě hrají. Výsledek 6:0 pro Mácu však hovořil až moc jednoznačně. Polední pauza byla vyplněna cestou do restauračních zařízení v blízkém okolí. Po návratu z obědu se začalo hrát play-off. Ze čtvrtfinálových bitev stojí za zmínku zápas mezi Vojtou a Fagim, kdy se zpočátku dařilo Filipovi tlačit na Vojtu a za stavu 5:2 to vypadalo, že už stačí málo k výhře, leč poté přišel Filipův herní útlum, který skončil zvratem a výhrou Vojty 7:5. Máca procházel turnajem opět bez zaváhání. Ve čtvrtfinále i semifinále uštědřil soupeřům kanára. Ve finále se pak utkal znovu s obhájcem prvenství Pavlem, který se ho snažil zastavit a podat lepší výkon než ve skupině. Herní zlepšení nastalo, ovšem porazit Mácu ne. Máca, který se do turnaje zapojil až se zpožděním po prohýřené noci, předvedl solidní výkon jako před pěti lety.


Výsledky a tabulky základních skupin

Skupina A:
Lukáš - Márv 6:1
Verča - Fagi 1:6
Márv - Fagi 1:6
Verča - Lukáš 3:6
Lukáš - Fagi 6:3
Verča - Márv 6:4

Skupina B:
Vojta - Fako 6:0
Pavel - Máca 0:6
Máca - Vojta 6:2
Fako - Pavel 2:6
Fako - Máca 2:6
Vojta - Pavel 6:7



Výsledky play-off zápasů

Finále
Máca - Pavel 6:4

Zápas o 3. místo
Lukáš - Vojta 6:3


Semifinále
Pavel - Lukáš 6:4
Máca - Vojta 6:0


Čtvrtfinále

Lukáš - Fako 6:3
Fagi - Vojta 5:7
Máca - Márv 6:0
Pavel - Veronika 6:1


Konečné pořadí

1. Martin "Máca" Kovářík
2. Pavel Hnilo
3. Lukáš Juřenčák
4. Vojtěch Juřenčák
5.-8. Filip "Fagi" Fagulec
5.-8. Tomáš "Fako" Macháč
5.-8. Veronika Juřenčáková
5.-8. Martin "Márv" Hnilo

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky