2021 - 19. ročník


19. ročník nám ukázal, že se dá stále setkat na turnaji s něčím novým. V roce 2021 to bylo konkrétně datum konání a počet zúčastněných hráčů. Turnaj se odehrál 18. a 19. 9. 2021 na tenisových kurtech na Mladcové za účasti čtyř hráčů (Fagi, Fako, Luke a Márv). Venkovní teplota nedosahovala ani 15° C a bylo oblačno až zataženo.

Turnaj se odehrál v září, neboť přes léto se nenašel žádný příliš vhodný termín, na kterém by se hráči shodli a nakonec ani iniciativa nebyla horlivá. Původně se zdálo, že turnaj se dříve jak v říjnu nebo listopadu neuskuteční. V krajním případě se nabízela i varianta halového turnaje přes zimu. K tomu nedošla, neboť 16. 9. začal horkou nití šít Márv 19. ročník, když se mu naskytl volný víkend a začal zjišťovat možnosti dalších hráčů.

Po domluvě na neděli 19. 9. s dalšími třemi účastníky se zvolilo místo odehrání na Mladcové, neboť na prvně zamýšlené Vršavě bylo obsazeno. Turnaj se tak po roční pauze opět vrátil na Mladcovou, kde kvůli počasí nebylo takřka ani živáčka. Na sobotu se domluvili Lukáš s Filipem, že odehrají svůj vzájemný zápas a dá se s odstupem času napsat, že první zápas rozhodl o celkovém vítězi. Zápas dvou obratů zvládl nakonec lépe Fagi, který se ujal vedení 3:1 na gemy, ovšem Lukáš situaci otočil a zápas dovedl do stavu 5:3 a 40:15 pro sebe, jenže místo proměnění matchballu se dočkal vzpoury a prohry 5:7.

Prvním nedělním zápasem v čase před obědem pokračovali v turnaji Márv s Fakem. O vyrovnaném zápase svědčí i průběžný stav - 1:0, 1:2, 4:2, 4:5, 6:5, 6:6 a tie-break, ve kterém zvítězil Márv v poměru 7:4. V dalším zápase hrál proherce Fako s Lukášem a rovněž nebylo nouze o drama, v němž si však Lukáš již výhru pohlídal za stavu 5:2, třebaže Fako snížil stav na 5:4, tak poslední gem patřil Lukášovi, který zvítězil 6:4.

Čtvrtý zápas turnaje byl klíčový kvůli možnému rozuzlení hádanky, kdo usedne na trůn. Střetli se v něm Fagi s Márvem a třebaže na začátku to nevypadalo na jednoznačnou záležitost, tak po dvou vyhraných setech za sebou a stavu 2:1 pro Márva se situace změnila. Márv žádný další gem nevyhrál a podlehl Fagimu 2:6, což znamenalo, že k Fagimu poputuje pohár pro vítěze bez ohledu na výsledky dalších dvou zápasů.

V těch Lukáš porazil jednoznačně Márva v poměru 6:1 a poslední zápas turnaje obstarali Fagi s Fakem. U nich byl průběh přeci jen vyrovnanější a do stavu 4:4 nikdo nevedl o více než jeden gem. Poslední dva gemy však patřili Filipovi, který tak porazil Faka 6:4 a se třemi výhrami získal putovní pohár pro vítěze.


Výsledky zápasů a konečná tabulka

Fagi - Luke 7:5
Márv - Fako 7:6
Luke - Fako 6:4
Fagi - Márv 6:2
Luke - Márv 6:1
Fagi - Fako 6:4


Konečné pořadí

1. Filip Fagulec
2. Lukáš Juřenčák
3. Martin Hnilo
4. Tomáš Macháč
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky