2012 - 10. ročník

Před rozehráním jubilejního desátého ročníku potvrdil Tony, že s Bárou nenastoupí. Tím potvrdil jejich avízo z předešlého roku. Vypadalo to, že desátý ročník mohl pokračovat v nastolených kolejích, kdy sudé ročníky bývají co do počtu účastníků slabší. Ovšem s pozitivními vyhlídkami na zvýšení počtu účastníků přišli bratři Juřenčáci z Popova. Ti pozvali na turnaj dvě nové tváře, které měly doplnit počet lidí na deset. Prvním z nich byl Lukášův spolužák z gymnázia Filip Fagulec. Ten nebyl žádným neznámým člověkem, neboť je ze Štítné nad Vláří a na ZŠ chodil do vedlejší třídy oproti Lukášovi, Tonymu, Alešovi a Márvovi. Druhou poměrně neznámou se stal Martin "Máca" Kovářík z Vlachovic, kterého na turnaj pozval trojnásobný vítěz turnaje Vojtěch Juřenčák, jenž s ním strávil určitou dobu v dorostu fotbalového týmu Slovácka.

Turnaj byl naplánován na dny 4. až 6. července 2012 s případnou nedělní dohrávkou 8. července. Los turnaje měl proběhnout původně víkend před turnajem (1. července 2012) na tradičním místě v restauraci U Svatého Jana, ovšem netrpělivost a další faktory způsobily, že se nakonec uskutečnil ve Zlíně již v úterý 26. června u Márva doma. Losu se měli zúčastnit všichni hráči ze Zlína, ale Mára svou účast na poslední chvíli odřekl a los proběhl za účasti Blacka, Pavla, Faka a Márva. 

Los určil následující složení skupin:
Skupina A: Black, Luke, Pavel, Fako, Čama;
Skupina B: Márv, Mára, Vojta, Máca a Fagi.

Dva dny po losu přišel Lukáš s informací, že nás bude zřejmě o jednoho méně, neboť nad účastí Fagiho začal viset otazník, což vedlo k tomu, že se začalo spekulovat a plánovat harmonogram tak, že nás bude jenom devět. Hlavní rozdíl byl v tom, že původní plán pro deset lidí počítal s hrou v základních skupinách na jeden vítězný set. V případě devíti lidí se do úvahy dostala realizace toho, že se bude hrát na dva vítězné sety a v případě stavu 1:1 rozhodne o vítězi tie-break.

Pavel s Lukášem ještě přišli s revolučním nápadem, kdy by se turnaj rozdělil do dvou fází. První fáze by byla předehrávací, v níž by se uskutečnily zápasy ve skupině a druhou fází by byl samotný turnaj v rámci Play-off. Zápasy ve skupinách by se odehrály dříve a nemusely by se hrát pouze ve Štítné nad Vláří, kde by se konalo až play-off. O tom, že tento systém bude mít částečně premiéru již v rámci 10. ročníku se rozhodlo po oznámení, že by nás mělo hrát devět.

Turnaj se rozjel již v sobotu 30. června, kdy se domluvil Pavel s Tomášem, Lukášem a Alešem, že odehrají pár předehrávek a budou hrát na dva vítězné sety. Na druhý den se odehrál vůbec první zápas na zlínské antuce na Vršavě v rámci Štítná Open. Utkání mezi sebou odehráli Márv s Márou. V pondělí pokračovaly předehrávky ranním duelem na Obáraném mezi Tomášem a Lukášem. Odpolední zápas téhož dne na zlínské Vršavě odehrál Pavel s Michalem. Následně přišla zpráva o tom, že Filip se turnaje zúčastní. Nejprve to situaci zdramatizovalo, ale flexibilně na to přišlo rozhodnutí, že se upraví systém play-off tak, aby nedošlo k potížím s harmonogramem.

Jak se ukázalo, začít s rozehrávkami, byl dobrý nápad, který odvrátil případný časové skluz a možné výrazné komplikace v průběhu turnaje. Hlavní důraz byl kladen na to, aby se rozjela v dalších předehrávkách skupina B. To se nakonec podařilo až ve středu odpoledne, kdy mezi sebou odehráli zápasy Fagi s Vojtou a Fagi s Mácou. Především Fagi přišel s časovými omezeními, kterým se další průběh musel podřídit. Na Blacka mezitím čekala slušná várka zápasů (celkem 3 během jednoho dne), což není zrovna ideální. Ve středu v podvečer přijeli hráči ze Zlína do Štítné nad Vláří, aby se odehrála skupina B, neboť v Áčku kromě Blackových zápasů chyběl už jen jeden zápas.

Ve středu večer však přišla nepříznivá zpráva od Blacka, který oznámil, že z technických důvodů odstupuje z turnaje. I přes snahu ho v turnaji zachránit se ve čtvrtek dopoledne nic nezměnilo a Michal z turnaje odstoupil. Tento fakt nejvíce prospěl Alešovi, který postoupil dodatečně ze skupiny A. Ve čtvrtek se dohrály zápasy ve skupině B a v podvečer se rozjelo play-off s takřka stejným systémem jako základní skupiny. Tzn. na dva vítězné sety a v případě 1:1 rozhodne o vítězi super tie-break.

Ve čtvrtek se odehrály dvě čtvrtfinálová klání, z nichž postupovali Máca a Vojta. Na druhý den zůstala další dvě utkání, ovšem odehrálo se pouze jedno - mezi bratry Hnilovými, neboť Lukáš ze zdravotních důvodů musel odstoupit z turnaje, čímž poslal do semifinále rovnou Fagiho. V semifinále již nikdo nechyběl. První semifinále obstarali dva nováčci na turnaji a druhé nabídlo k vidění reprízu loňského finále. Do letošního finále se probojovali nakonec Máca s Vojtou. Ti na sebe narazili již v základní skupině. Výsledkově se nic nového nepřihodilo ani ve finále, a tak se z poháru a vítězství v turnaji mohl radovat Martin Kovářík.

Turnaj se nakonec hrál v pátek bez přerušení (pauzy na oběd) a hráči se mořili na kurtu v té největší výhni, když se teploty ve stínu vyšplhaly k 35° C. O tom, že 50° C na slunku bylo, není třeba spekulovat. Do harmonogramu turnaje se vložilo i pořádání popovského pouličáku, který připadal na sobotu a rovněž pořádání bečky v pátek večer. Na níž proběhlo předání putovního poháru novému vítězi a v noci byl odpálen i ohňostroj na počest konání 10. ročníku.



Výsledky a tabulky základních skupin

Skupina A:
Pavel - Luke 6:1, 3:6, 7:3
Pavel - Fako 6:3, 2:6, 7:4
Pavel - Čama 6:1, 6:2
Pavel - Black 3:6, 6:2, 7:4
Luke - Fako 7:5, 6:2
Luke - Čama 6:2, 5:0 a skreč Čama
Luke - Black 6:0, 6:0 (tech.)
Fako - Čama 6:0, 6:3
Fako - Black 6:0, 6:0 (tech.)
Čama - Black 6:0, 6:0 (tech.)

Skupina B:
Máca - Vojta 6:4, 6:1
Máca - Fagi 6:2, 6:0
Máca - Márv 6:0, 6:1
Máca - Mára 6:3, 6:3
Vojta - Fagi 6:4, 6:4
Vojta - Márv 6:3, 7:5
Vojta - Mára 0:6, 6:2, 7:3
Fagi - Márv 6:4, 6:2
Fagi - Mára 4:6, 6:2, 5:7
Márv - Mára 6:3, 6:3


Výsledky play-off zápasů

Finále
Máca - Vojta 6:1, 6:3

Zápas o 3. místo
Pavel - Fagi 6:1

Semifinále
Fagi - Máca 5:7, 1:6
Vojta - Pavel 6:4, 3:6, 6:1

Čtvrtfinále
Pavel - Márv 6:3, 6:1
Luke - Fagi 0:6, 0:6 (tech., skreč Luke)
Fako - Vojta 1:6, 4:6
Čama - Máca 1:6, 0:6


Konečné pořadí

1. Martin "Máca" Kovářík
2. Vojtěch Juřenčák
3. Pavel Hnilo
4. Filip "Fagi" Fagulec
5.-8. Martin "Márv" Hnilo
5.-8. Tomáš "Fako" Macháč
5.-8. Aleš "Čama" Krůžela
5.-8. Lukáš Juřenčák
9. Marek Matocha
10. Michal "Black" Hradil

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky