2016 - 14. ročník

14. ročník tenisového turnaje se odehrál 6. srpna 2016 ve Zlíně na kurtech pod Jižními Svahy. Původně byl turnaj plánován do dvou hracích dnů. Jenže domluva hráčů během hracího dne tento plán změnila a turnaj se celý odehrál během soboty. Zápasy se hrály na jeden vítězný set. Stejně jako rok předtím se turnaje zúčastnilo pět hráčů. Oproti roku 2015, kdy se odehrály zápasy ve skupině, které rozhodly o celkovém vítězi a pořadí, se v roce 2016 přidalo play-off. Kdy po odehrátí skupiny následovalo semifinále a zápasy o umístění.

Pokud by se hrálo stejným systémem jako v roce 2015, vyhrál by po letech celý turnaj Lukáš Juřenčák, který během zápasů vykazoval velkou připravenost, odhodlání a dobrou formu, což se projevilo tím, že s nikým neztratil více než dva gemy. Během pozdního odpoledne se uskutečnil nákup potravin a pití na grilovačku, která pak probíhala během odpoledne přímo na kurtu, což nemile odnesl dřevěný stůl, na kterém stál gril. Posledním ve skupině skončil Márv, který si nepřipsal jedinou výhru a nehrál tak zápasy play-off. Zejména během grilování ostatní hráči nejevili o dění hry na kurtu zájem, což se například projevilo i tím, že se nezaznamenaly všechny výsledky zápasů. Výsledky semifinálových klání nejsou oficiálně zapsány, jen se ví, že Pavel porazil Faka a Lukáš porazil Fagiho. V semifinále mezi Lukášem a Fagim bylo odehráno nejméně deset gemů. Boj o třetí místo mezi Fagim a Fakem vyhrál vítěz předešlého ročníku Filip v poměru 7:5, když dokázal zvrátit nepříznivý vývoj ze stavu 2:4. Do finále šel jako favorit Lukáš, který do té doby s nikým neprohrál, jenže občerstvování během odpoledne zřejmě pomohlo k tomu, že se neradoval z výhry a ve finále podlehl Pavlovi 2:6.



Výsledky zápasů ve skupině

Márv - Pavel 3:6
Fagi - Fako 2:6
Márv - Luke 0:6
Pavel - Fagi 6:4
Fako - Luke 2:6
Fagi - Márv 6:4
Pavel - Fako 6:4
Luke - Fagi 6:2
Márv - Fako 1:6
Luke - Pavel 6:2

Výsledky zápasů play-off

Finále
Pavel - Lukáš 6:2


Zápas o 3. místo:
Fagi - Fako 7:5

Semifinále:
Pavel - Fako: vyhrál Pavel
Lukáš - Fagi: vyhrál Lukáš


Konečné pořadí

1. Pavel Hnilo
2. Lukáš Juřenčák
3. Filip Fagulec
4. Tomáš Macháč
5. Martin Hnilo
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky