2014 - 12. ročník

12. ročník tenisového turnaje se uskutečnil ve dnech 27. a 28. června 2014 ve Štítné nad Vláří v prostorách rekreačního zařízení Obárané. Los turnaje proběhl v pátek v podvečer a zúčastnili se ho čtyři hráči. Turnaje se zúčastnilo šest lidí. Hráči byli rozděleni do dvou skupin po třech lidech s tím, že se zápasy odehrají na dva vítězné sety a v případě shody rozhodne tie-break. Hráči na prvních místech ve skupině si pak zahrají ve finále, hráči ze druhých míst si to rozdají o třetí místo a poslední ve skupině si zahrají zápas o páté místo.

Rozlosování skupin:
Skupina A: Mára, Pavel a Márv
Skupina B: Fagi, Luke a Fako

První zápas turnaje proběhl mezi nekorunovaným vítězem předešlého ročníku Fagim a Fakem, který v posledních přípravných zápasech před turnajem vykazoval vzrůstající formu. Tu však Fako nepotvrdil a s Fagim prohrál po setech 2:6 a 3:6. Druhým utkáním na pořadu dne byl zápas o finálovou účast mezi Pavlem a Márvem. Značně vypjatý duel nakonec překvapením neskončil a Pavel porazil Márva 6:3 a 6:4. Ke třetímu pátečnímu zápasu nastoupil Lukáš s Fakem, který vyhrál Fako v poměru 6:4 a 6:3. Poslední páteční zápas svedl dohromady Fagiho s Lukášem. První set vyhrál Fagi 6:2 a druhý set byl kvůli tmě přerušen 3:2 pro Fagiho. Ten zápas na druhý den dotáhl do vítězného konce, když i druhý set skončil výsledkem 6:2.

Na sobotní zápasy, které byly na programu odpoledne, dorazil i Mára a jeho prvním soupeřem byl Márv. Mára po dvouleté pauze nepředvedl dobrý výkon a v prvním setu mu dokonce hrozilo, že mu Márv nadělí kanára. Ttuhle potupu Mára ještě odvrátil, avšak set prohrál v poměru 2:6. Ve druhém setu se již Mára dostal více do hry, ale na výhru to nestačilo a prohrál 4:6. Ve svém druhém utkání nastoupil proti Pavlovi a zde se už kanáru nevyhnul. Zápas skončil výsledkem 6:0 a 6:2.

Po odehrání skupin následoval zápas o 3. místo mezi Fakem a Márvem. Márv hrál převážnou část utkání s Fagiho raketou, ale ta mu k výhře nepomohla. První set prohrál 6:3. Ve druhém za stavu 5:1 pro Faka si vzal Márv zpět do rukou svou raketu, s níž se pokusil o zvrat, ale lepší výsledek než konečných 4:6 neuhrál. Fako tak skončil na třetím místě.

Zápas o páté místo byl zrušen, protože Mára z osobních důvodů opustil kurt a páté místo tak připadlo Lukemu, který rovněž před tímto rozhodnutí nevypadal, že by stál příliš o tento zápas. Přistoupilo se tak k finále, ve kterém se potkal Pavel s Fagim a bylo hráno na dva regulérní vítězné sety. Fagi nastoupil do zápasu s velkým nasazením a pokračoval v předchozích výsledcích, když první set vyhrál 6:2. Pak však přišlo zlepšení hry na straně jeho soupeře a Pavel si vynutil třetí set po výhře 6:4 ve druhém setu. Třetí set byl opět hodně vyrovnaný, dokonce se schylovalo k tie-breaku, ale ten nakonec nepřišel. Závěrečný set celého turnaje vyhrál Pavel v poměru 7:5.

K předání poháru na kurtech se nedostalo, neboť putovní pohár nebyl k dispozici. Byl dovezen až na následné Popovské slavnosti, kam se hráči přesunuli, ovšem tam se nenaskytla vhodná příležitost k předání, a tak vítěz převzal pohár v igelitové tašce bez ceremoniálu.



Výsledky všech zápasů

Finále
Pavel - Fagi 2:6, 6:4, 7:5

Zápas o 3. místo
Fako - Márv 6:3, 6:4

Zápas o 5. místo
Lukáš - Mára 6:0 - skreč Mára

Skupina A:
Pavel - Márv 6:3, 6:4
Márv - Mára 6:2, 6:4
Pavel - Mára 6:0, 6:2

Skupina B:
Fagi - Fako 6:2, 6:3
Fako - Lukáš 6:4, 6:3
Fagi - Lukáš 6:2, 6:2


Konečné pořadí

1. Pavel Hnilo
2. Filip Fagulec
3. Tomáš Macháč
4. Martin Hnilo
5. Lukáš Juřenčák
6. Marek Matocha

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky